Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lnulibrary.lviv.ua/jspui/handle/123456789/176
Title: Наукові підходи до класифікації та характеристики фондів цільового капіталу.
Authors: Адамик, Марія
Keywords: ендавмент-фонди
квазіендавменти
управління
фонди цільового капіталу
цільовий капітал
Issue Date: 2022
Publisher: Львівський національний університет ім. Івана Франка
Abstract: У статті досліджено та узагальнено погляди вітчизняних науковців на предмет класифікації фондів цільового капіталу, а також підходу, що використовується у зарубіжній практиці. За підсумками дослідження констатовано відсутність одностайних позицій у поглядах вчених щодо класифікації та виокремлення чітких конструкцій фондів цільового капіталу. Обґрунтовано доцільність застосування методу побудови класифікаційного дерева, який дає можливість найповнішого виокремлення видів ендавмент-фондів з огляду на заздалегідь визначену мету та інформаційне забезпечення у процесі функціонування цільового капіталу та управління ним. Автором запропоновано комплексний підхід до класифікації ендавмент-фондів на базі деталізації ознак цільового капіталу, особливостей їх прояву, а також характеру організації, напрямів діяльності ендавмент-фондів та специфіки управління ними.
Description: Адамик М. С. Наукові підходи до класифікації та характеристики фондів цільового капіталу// Формування ринкової економіки в Україні – 2022 - Вип. 48 – с. 64-76.
URI: http://dspace.lnulibrary.lviv.ua/jspui/handle/123456789/176
Appears in Collections:Наукові публікації ЛНУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
стаття _Адамик 2.pdfАдамик М. С. Наукові підходи до класифікації та характеристики фондів цільового капіталу// Формування ринкової економіки в Україні – 2022 - Вип. 48 – с. 64-76.1.02 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.